Понеділок, 12 листопада 2018 10:19

Як законно відмовити Держгеокадастру у збільшенні розміру орендної плати?

(10 голосiв)

Держгеокадастр продовжує надсилати листи орендарям земельних ділянок державної власності щодо збільшення розміру орендної плати до максимального 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Обґрунтовується така вимога зміною розміру земельного податку, підвищенням цін і тарифів, зміни коефіцієнтів індексації, визначених законодавством. Також здійснюється посилається на внутрішній лист Держгеокадастру згідно якого рекомендовано поновлювати договори оренди за ставкою 12 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Як правило зміст листа є однаковим та розсилається всім орендарям, в договорах яких вказаний розмір орендної плати від 3 до 8 відсотків.

А у разі непогодження на внесення змін Держгеокадастр погрожує звернутися до суду.

В більшості випадків збільшення розміру орендної плати не є обов'язковими для орендарів. 

Нашими юристами розроблений шаблон листа-відповіді щодо збільшення розміру орендної плати,  та який сміливо використовується нашими клієнтами.

Суть листа полягає у законній відмові Держгеокадастру в укладанні додаткової угоди до договору щодо зміни розміру орендної плати.

Впевнено можна стверджувати, що законодавством України не передбачено права Орендодавця в односторонньому порядку змінювати умови договору.

Шаблон такого листа відповіді можна отримати натиснувши на посилання, зазначеного нижче. Однак окремо звертаємо увагу, що у Вашій ситуації можуть бути особливості, які відрізнятимуться від загальної практики. 

Якщо у Вас є додаткові питання, юристи ODIS GROUP готові надати на них відповіді.

Завантажити лист-відповідь.

 

3463